Richard Ensel

Richard Ensel

Penningmeester sinds 2012

Vroeger voetbalde Richard elk jaar met veel plezier op Jom Ha Voetbal met team Nova. Om iets terug te doen heeft Richard zich in 2012 gemeld als penningmeester en sindsdien verzorgt hij de financiën van de stichting.  Ook verzorgt hij de sponsor en fondsen acquisitie waardoor Jom Ha Voetbal elk jaar weer een fantastische dag kan organiseren voor jong en oud.
Ik kan dit werk alleen maar doen omdat er in onze kehilla zulke fantastische sponsoren/fondsen zijn, die jaar in jaar uit JHV een warm hart toedragen
Op de dag zelf is Richard “vliegende keep”, aanspreekpunt voor de beveiliging en jarenlang, samen met een aantal vrijwilligers, een bekend gezicht bij het toegangshek (waar tot 2019 entree betaald moest worden).

Yigal Fortuin

Yigal Fortuin

Secretaris en actief binnen het Jom Ha Voetbal comité sinds 2018

Met een achtergrond als ondernemer in de entertainment industrie (muziek-, voetbal management en evenementen organisatie) wil Yigal het Jom Ha Voetbal toernooi de komende jaren verder ontwikkelen door onder andere meer aansprekende live artiesten te laten optreden, nieuwe kinderattracties te realiseren, diverse (internationale) doelgroepen te enthousiasmeren en het aanbod van lekker eten te optimaliseren. Een mooi voorbeeld hiervan is dat Yigal ervoor gezorgd heeft dat Jom Ha Voetbal op het complex van AFC wordt georganiseerd.

Yigal houdt zich ook bezig met het vernieuwde sponsorbeleid van het evenement.

Ton Krommenhoek

Ton Krommenhoek

Coördinatie Scheidsrechters en baancommissarissen sinds 2017

Sinds 2017 is Ton actief binnen het Jom Ha Voetbal comité. Hij zorgt ervoor dat de wedstrijden zo soepel mogelijk verlopen op het veld. Dat kan alleen met goede scheidsrechters en baancommissarissen. Daarom zoekt Ton samen met Rob al maanden voorafgaand aan het evenement naar geschikte scheidsrechters en baancommissarissen. En op de dag zelf regelt Ton samen met Rob alles voor de scheidsrechters, zodat de scheidsrechters de juiste wedstrijd op het juiste veld en tijdstip kunnen fluiten.

Rob Pach

Rob Pach

Coördinatie Scheidsrechters en baancommissarissen sinds lang geleden

Ruim 35 jaar geleden is Rob gestart als scheidsrechter. Na enkele jaren werd hij lid van het comité van Jom Ha Voetbal. Hier is Rob nu verantwoordelijk voor de organisatie rondom de scheidsrechters en alles wat hierbij komt kijken. Zodra de datum van het volgende toernooi bekend is,  gaat Rob op zoek naar de beste scheidsrechters voor het volgende Jom Ha Voetbal toernooi, houdt contacten warm en evalueert hij het voorgaande jaar met de scheidsrechters en baancommissarissen. Rob zorgt ervoor dat op de dag zelf alle soepel verloopt, scheidsrechters en baancommissarissen warm worden ontvangen en ook zij een heerlijke dag hebben. Sinds 2017 wordt hij hierbij ondersteund door Ton.

Marc Sweijd

Marc Sweijd

Voorzitter en organisatie toernooi sinds 1999

In zijn werkzame leven is Marc IT Business Analyst bij T-Mobile Nederland. Marc is als vrijwilliger in 1993 begonnen bij Jom Ha Voetbal. Sinds 1999 is Marc betrokken bij het organisatiecomité van het toernooi, eerst bij de jeugd later ook bij de volwassenen. In 2013 mocht Marc Maurice de Hond opvolgen als voorzitter en doet dat nog steeds met veel plezier. Naast Jom Ha Voetbal heeft Marc geen andere bestuursfuncties.

Ariel Vida

Ariel Vida

Toernooileiding sinds 1992

Ariel is pas 30 jaar actief bij Jom Ha Voetal. Hij heeft bij zijn taak als toernooileiding maar één simpele missie: “zorg dat alles zo goed mogelijk verloopt

Tijdens het toernooi is hij de behandelaar van alle voetbal gerelateerde problemen, deze kunnen variëren van de eerste klacht die traditiegetrouw voor aanvang van het toernooi ingediend wordt (door J.P.: “omdat het straks zo druk wordt wil ik nu alvast een klacht indienen…”) tot (gelukkig zelden voorkomende) niet zulke fijne opstootjes.

Maureen Wijnschenk

Maureen Wijnschenk

Communicatie & PR sinds 2022

Met veel plezier help ik sinds kort de mannen van Jom Ha Voetbal met het werven van spelers en bezoekers voor dit bijzondere (sport)evenement! Ook adviseer ik over de uitstraling van Jom Ha Voetbal en alles rondom de organisatie van de dag. Hoe gaaf is het dat sport, entertainment en Joodse families samenkomen in het hart van de Amsterdamse Zuidas!